"En liten trip!"

God kväll! för ett antal timmar sedan kom pappa hit till oss och behövde skjuts till Skeppmora för att hämta bil, hund och fru. Så vi körde dit honom, då passade vi även på att hälsa på Hanna, Johan och Ebba :) Där bjöds det på Djungelboken och kaffe! Sen åkte vi vidare till Källbotten för att hälsa på Linda, Daniel, Cornelia och Celine! Där befann sig även Johanna, Jenny och Angelica som varit i Falun hela dagen. Även där bjöds det på fika och höga skratt! Tyvärr så sov lilla Cornelia, men Celine var det full fart på! Johanna hade fått en "mina vänner-bok" (asfestligt) som vi fick fylla i. Sen klockan 10 så började Big Brother, så vi stannade kvar och tittade på det! Lyxigt att titta på det på TV:n ;) haha. Sen åkte vi hem.

Nu sitter jag här och André håller på att koka nattmat i form av korv så nu ska vi äta och sen är det läggdags!

Hörs imorgon! Peace.


"Vecka 37"

Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 5 fulla dagar (v36+5).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 21 apr 2011
Du har 22 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen: ivmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet:
Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.


"lite plock!"

God dag! Idag har jag inte gjort jätte mycket, sov till halv ett av ren trötthet! Jag är fortfarande så dör förbannat trött så jag skulle kunna sova bort hela dagen om jag så ville! Men det känns rent utav förjävligt att sova så länge, men jag har ju ändå inte så mycket att göra. När jag gick upp så började jag plocka lite med alla bebisgrejer som ligger överallt i lägenheten, plus att vi var till Kupolen igår och inhandlade lite till så jag plockade ut alla påsarna. Jag var även tvungen att köpa mig en amningsbh och sånt kul! Sen började sammanställa lite vad ska ha med till BB, hade tänkt att packa den där förbannade väskan nu men jag kan inte bestämma vad jag ska ta med.. Men jag har allt här nu i alla fall, var ner till mamma igår och hämtade den fina overallen som hon har stickat klart nu :) Så jag slänger in lite bilder här nedan!

Hörs sen! Peace.

 
Den underbara overallen och den fina filten som mamma har gjort <3



Tre små söta tröjor som mamma gjort!


Och till sist lite vad som eventuellt kan hamna i BB-väskan!
 Samt en bild på filten som vi köpte igår! det blev typ världens tjaft
vilken vi skulle välja, men André fick välja till slut! haha


"John Blund håller mig fast.."

God dag. Jag känner att jag är extremt dålig på att att uppdatera nu, men jag är så trött att jag knappt vill gå upp om dagarna! Idag så vaknade jag när André åkte till jobbet vid halv 7. Då satt jag på TV:n men tvungen att gå upp stup i ett av att jag hade sånna sammandragningar och bebis ville inte alls att jag skulle ligga ner. Så jag var väl på toa ett antal gånger och gick mest runt i lägenheten för att det skulle släppa i magen! Men sen gick det över så jag somnade om och vaknade vid ett tiden och ville ändå inte gå upp. Men jag tvingade mig själv att resa på dököttet och så gick jag upp och käkade lite frulle. Nu har jag tittat på gårdagens avsnitt av Big Brother! Jag stör mig mer och mer på idioterna i denna säsong, men seriöst så tror jag att det nya bruden är prostituerad. Är fan helt säker, nå fel är det!

Nu ska jag vrida upp volymen på spotify och göra mig i ordning! När André kommer hem drar vi till Kupolen och inhandlar lite behövligheter. Hörs sen! Peace.

"intar fosterställning resten av dagen.."

Hej. Hann inte skriva alls igår, hela dagen bara flög förbi, så jag börjar med gårdagen idag. Dagen började med att jag gick upp och gjorde mig i ordning och strax före ett kom Gunvor (Andrés mormor) och hämtade oss. då åkte vi hem till dom och åt köttbullar och potatis :) Lika ruggigt gott och trevligt som vanligt :) vi åt och fikade och sen skjutsade hon hem oss igen. Då gick vi hem till mamma och pappa och hälsade på en sväng innan vi gick hem och slöade. Sen när klockan var typ halv 7 så åkte vi ner till Råbroviken för Söndagsmiddag och BigBrother. Jag fick som vanligt välja middag och valde Lax! (y) älskar när jag får välja mat, det blir såklart alltid bäst då! Efter BB så åkte vi hem och duschade och bäddade ner oss i soffan och tittade på Tre Kronor, vi har bara typ 3 skivor kvar av sista boxen, sen är det slut forever. Känns tungt.. Sen var det läggdags.

Idag har jag ont i hela kroppen och skulle egentligen behöva städa, men jag pallar inte! Jag kan knappt gå, hela skelettet ilar så fort jag reser på mig, det känns helkonstigt! Så jag funderar på att ligga i fosterställning på soffan resten av dagen! Jag är även extremt irriterad idag pga allt detta med försäkringskassan och föräldrapenningen! Är det någon som kan förklara för mig va det är jag ska göra för att få pengar? Jag fattar absolut ingenting! Moderskapsintyget är inskickat, så långt är jag med.. Snälla människa förklara resten!!!

Nu intar jag fosterställning och förblir så ett tag. Hörs kanske, Peace.

"Snabb-inlägg!"

Detta inlägg kommer bli värdelöst, jag skrev nyss ett helt inlägg som jag råkade trycka bort! Så nu är jag så irriterad så att jag vill börja grina! Orkar inte skriva om allt, så jag kortar ner det..

Idag har vid varit på IKEA. Inhandlade allt som vi behöver till bebisrummet så som typ spjälsäng, skötbort och dylikt! (Madrass, spjälskydd, skötbädd o.s.v). Efter IKEA så käkade vi på MAX (<3) innan vi åkte hem igen! När vi kom till Grängesberg igen så åkte vi ner till Råbroviken och matade katterna och sen åkte vi hem och packade ur alla saker! :) Sen gick vi hem till mamma och pappa för att hälsa på. Men det slutade med att pappa tog med sig André och drog till Stopet! Så nu sitter jag hemma vid mamma och tjålar med henne. Jag har precis tittat på gårdagens avsnitt av Big Brother. Mamma sitter här bredvid och stickar. Hon håller på med en overall till bebisen! :) En jätte fin brun som hon började med i förrgår kväll och som hon nu nästan är klar med! :O Jag fattar inte hur hon kan, det är helt obegripligt. Hon är så duktig min mamma <3

André är alltså på Stopet och roar sig, vilket jag tycker bara är bra! han behöver komma ut och roa sig utan mig, det kan fan inte vara kul att sitta hemma varje helg bara för att jag inte kan gå ut! Han förtjänar att få ha lite skoj ibland så som han jobbar och sliter :) Min älskade <3

Hörs. Peace.



"Om man parar Håkan Hellström med Tomas DiLeva får man KENT.."



"IKEA, here we come!"

God förmiddag! Sitter i soffan, Har precis gjort mig i ordning och käkat lite frukost. Så nu är jag helredo för en trip till IKEA när André kommer hem. Han slutar ju nu klockan ett så han kommer väl vilken sekund som helst. Vi ska alltså till IKEA och inhandla spjälsäng och skötbord bland annat. Jag känner att det lär bli den här helgen för snart orkar jag inte ränna mer, jag har fan ont i hela kroppen idag men det ska nog gå bra. Egentlligen så har vi ingenstans att göra av sakerna än, rummet blev inte färdigt igår! Golvet tog slut och det var även slut på TBJ så André fick beställa mer, vilket betyder att det inte kan bli färdigt förns på torsdag!! Men nu är det i alla fall vitt och nästan klart, det känns ju bra i alla fall.

Jag ska snart slänga in gissningslistan i ett inlägg, men jag tycker fortfarande att det är få som gissat! Datum, kön och vikt - ska det vara så svårt? Haha. Ja det är det, jag vill bara veta om det blir en flicka eller pojke nu, jag kan snart inte vänta längre! Men nu är det bara 26 dagar kvar, det är ju helt sjukt. Nu kan det ju hända i princip när som helst utan att det skulle vara konstigt! Jag börjar bli nervös som fan, men jag vet egentligen inte vad det är jag är nervös över. Jag tror inte att det är smärtan som skrämmer mig riktigt, det är nog hela det här sjukhus-grejen som stör mig, jag gillar inte sprutor och skit. Men jag får helt enkelt bita ihop för jag ska banne mig ha varenda bedövning man kan få. Jenny tror inte att det är nån match att föda barn, hon tror att det kommer gå iprincip smärtfritt! Haha. Bra, då kan du göra det i stället för mig då!! Usch. Jag försöker att tänka så lite som möjligt på det, jag blir bara nojig.

Nu ska jag gå ut på balkongen och njuta av lite sol och coca-cola innan André kommer! Hörs sen när vi kommer hem, PEACE.

"Jag tävlar!"



Jag är med och tävlar om en One Piece från chillunited.se, det tycker jag att du också ska göra! :) Vart? HÄR.


"morgon vid mama"

God dag. Utkörd från mitt hem av två flitiga polska hanverkare som så duktigt är hemma vid oss och fixar! i love you! haha. Sitter nu nere vid mamma och slöar.
Nu har det inte blivit mycket på bloggfronten, jag vet! Men ibland förvinner lusten, den är som bortblåst i detta yriga vårväder. Livet känns i alla fall helt okej, börjar bli lite svårt att röra sig ibland bara. Då och då känns det som om benen hoppar ur led och jag har sjukligt ont i ryggen emellanåt, men det hör tydligen till! Så jag försöker tänka positivt och framförallt frammåt! Det är inte lång tid kvar nu till lillen kommer till världen, jag längtar så att jag tror att jag spricker snart. Det gör ju inte saken bättre när min mamma är bäst i världen och stickar massa fina tröjor, filtar, overaller och mössor till bebisen! Det känns även som om vi snart kan åka till IKEA och inhandla spjälsäng och dylikt nu när rummet är så gott som klart! :) Allt känns fan helt underbart! låt dessa resterade dagar gå fort.. 27 dagar kvar!

I förra inlägget fick jag en kommentar om en önskan om bild på magen. Mitt svar till denna kommentar är att det kommer! Jag lovar, men jag har fortfarande problem med att få in bilderna i datorn! Men jag ska fixa det! Jag tänkte även lägga in bilder när rummet är klart och på alla fina bebiskläder mamma har gjort, så jag ska verkligen göra mitt yttersta för att få in bilderna! Jag har ju även många gånger förr lovat bild på vagnen så jag ska försöka mig på det med! :)

Nu tänkte jag avsluta med att säga att jag är djupt besviken på er läsare. Jag bad er gissa på när knodden kommer och det är inte alls många som gjort det!! Som ni kanske vet så finns det något på blogg.se som heter Statistik, så jag kan faktiskt se hur många som dagligen läser min blogg! Och jag kan bara säga att det är betydligt fler som läser än antalet som gissat! skämmes!



Peace.


"vårväder och familjemys"

God kväller gott folk! Sitter nu hemma vid mamma ovh pappa, har precis käkat finmiddag med hela familjen <3 Fläskfilé, potatisgratäng, potatissallad, pommes och sallad! Haha :D vi råkar gilla potatis i den här familjen, men alla gillar olika sorter som ni kanske ser. Hela familjen Eriksson är alltså samlad här hemma och vi konstaterade att det var ett tag sen vi var här allihop samtidigt. Det är även sagt att vi ska sova här allihop men jag vet inte om jag kanske går hem i kväll, det kanske blir lite trångt här hemma vid mor och far men alla 6 i lägenheten + Jojje och Zorro.

Idag har vi varit i Skeppmora och njutit lite av vårvädret, solen sken och värmde faktiskt! Men dock så blåste det massor så det blev rätt kyligt i alla fall. Jenny och Angelica skottade av altanen tills dom var blöta i svett båda två :D haha. Sen kom Johan förbi och så fikade vi ute i solen! :) Det var väldigt trevligt. Ebba kom förbi efter dagis, men då var jag så stelfrusen så jag gick in och la mig på soffan och kikade på TV.

Nu ska jag luta min trötta kropp tillbaka och vila lite innan desperate housewifes. Hörs sen, peace.


"En tisdagsmorgon som denna.."

god dag! sitter för tillfället nere vid mamma och pappa, instängd på övervåningen och har precis tittat på bigbrother på datorn! Imorse gick jag och André upp typ 7 för strax efteråt kom hantverkargänget! Dom kunde dock inte göra så mycket idag så dom målade lite lister och spacklade det sista, sen åkte dom igen efter ca en timme. Strax efter dom så tog även älsklingen sitt pick och pack och drog i väg. Han ska ju nämligen till Edsbyn idag med sin far på någon sorts kurs eller va man ska kalla det, så dom blir borta över natten! Så jag tror att det blir övernattning vid mamma i natt för att slippa hanverkarna imorgon, annars får jag gå upp tidigt och lämna lägenheten innan dom kommer, det är också ett alternativ. Jag vill självfallet hellre sova i min säng än på en madrass på golvet vid mamma, haha.

Nu är klockan halv elva vilket betyder att man nu har en hel dag framför sig. Solen skiner och himlen är blå så man kanske skulle ta sig en promenad eller nått. Jenny är ju även hon här så om hon har tid kanske hon har lust att hitta på nått, vem vet. Just nu önskar jag bara att jag hade Big Brother 24-7 för jag orkar bara inte vänta till nästa avsnitt, jag måste ju se det imorgon eftersom jag inte har tv11, suck.

Hörs sen, peace.

"dags att bidra med en gissning!"

God kväll. Nu sitter jag och baby i soffan och tittar på "Världens bästa hotell" på 3:an, dom är så söta och duktiga! :) denna kväll har jag varit en riktig hemmafru i brist på annat och lagat mat tills André kom hem vid halv 7. Sen diskade jag och efter det unnade jag mig en varm dusch,helt och hållet i renlighetssyfte.. Jag hatar att duscha, det är så drygt.

Fortfarande blöt i håret sitter jag nu här som sagt, framför tv:n och kikar runt lite på saker till galningen i magen, det är faktiskt väldigt roligt. Det finns så mycket fint må ni tro, mycket fint och billigt vilket faller mig väldigt i smaken! Jag börjar känna att jag det är dags att packa BB-väskan snart, det är ju faktiskt bara en månad kvar nu (på pricken!) vilket betyder att det iprincip kan hända när som helst nu. Jag har funderat på att dra igång med den berömda gissningslistan som Amanda och Emelie så fint hade på sina bloggar, när det började bli dags för dom! Så i detta inlägg kan ni kommentera och gissa när barnet kommer och vilket kön ni tror att det kommer ha! (gissa även vikt om det känns kul..) Jag är väldigt nyfiken på vad ni tror att det blir för kön, alla säger verkligen olika och ändrar sig titt som tätt! Så nu vill jag veta va ni tror! GISSA!

Nu ska jag fortsätta kika lite på tv, efter detta ska vi titta på Cornelis the movie ;) haha. Jag längtar till jag får lägga mig ner i min fluffiga säng. Jag är sömnig! Hörs sen, Peace.

"besök och veckofunderingar"

Hallå. Sitter i soffan med en kudde och iPaden i knät och tittar lite på Project Runway som rullar på dumburken. Emmelie och Alexander har varit här på besök för en stund sen, dom bjöd på munkar och jag på lite cola som lyckligtvis fanns kvar i kylskåpet. Alexander var lika helvild som vanligt, precis som en 5-årig pojke ska vara. Han blir som en liten studsboll när han får så mycket socker, han är så himla söt pojken. Jag och Emmelie tjålade lite, det var trevligt med lite besök i stället för att vara ensam hela dagarna. Tack för besöket! Nu sitter jag som sagt i soffan, sitter och funderar lite över kommande vecka. André ringde för ett tag sen och berättade att han och hans pappa ska åka på nån sorts "kurs" i Edsbyn imorgon!! Vi trodde att det var på onsdag men det var tydligen imorgon. Dom ska då även övernatta där, vilket betyder att jag är ensam hemma, vilket jag vägrar. Så jag tror att jag ska sova hemma vid mamma imorgon, jag vet inte om jag är så där jätte pepp på att gå upp 7 och släppa in ett gäng hantverkare helt ensam, då får dom hellre en nyckel och får sköta sig själva. Nere i porten sitter det en lapp på dörren. Där står det att ett gäng TV/el-killar denna vecka ska komma in i lägenheterna för att fixa så man kan få fler kanaler på TV:n och trådlöst bredband. Jätte bra såklart, men kanske inte den mest passade veckan om man säger så! Ska jag ha både hantverkare och TV-killar i lägenheten samtidigt då eller? Haha. Man skulle iallafall få en lapp i brevlådan innan om vilken dag dom skulle komma in i lägenheten, så vi hoppas väl på att det bli i slutet av veckan. Det är mycket nu, denna vecka.. För mycket för en gravid kvinna att hantera helt ensam! Men, man får väl göra det bästa av situationen antar jag! Nu ska jag lägga ner för denna gången, återkommer senare. - PEACE.

"..med en doft av spackel och fotsvett."

God dagens! Vaknade kvart i 7 imorse och förberedde mig mentalt för att gå upp. En halvtimme senare gick jag och älsklingen upp och tur var väl det, för 5 minuter senare stod våra kära hantverkare vid dörren och var redo att göra ett ryck! Så jag packade ihop lite saker och så gick vi ner till mamma och pappa för att ge våra arbetare lite space att arbeta ifred! Känns skönt att det är på gång nu! Dom håller alltså på att göra klart bebisrummet eftersom vi har lite kort om tid, så nu går det undan!
Klockan åtta, när André åkt till jobbet så la jag ner huvet på kudden i soffan och somnade till. Vaknade titt som tätt av Zorro som körde in nosen i nacken på mig och av Jenny som höll på att skriva ut en hel bok på pappas skrivare. Det lät seriöst som om hon skrev ut material till en bok på 200 sidor, jag ville bara slå henne men jag orkade inte ens titta upp. Så jag slöt mina grå-grön-gräschiga och sov lite till. Halv elva gick jag upp och gjorde mig i ordning och en halvtimme senare kom André och hämtade mig. Då drog vi till barnmorskan för en liten koll. Allting såg bra ut som alltid. (Vikt: +1kg sen sist. Mått på magen: 34. Blodtryck: 100/65. Fosterläge: Huvud nedåt, dock inte fixerad. Fosterljud: 158) Hela besöket tog ca 10-15 minuter som alltid, haha! När vi var klara åkte vi till China och käkade lunchbuffé, fint som fan!

Nu sitter jag här i mitt hem och känner doften av spackel och lite fotsvett, tack vare Jenny som svettat ner mina skor! Dom har aldrig luktat innan hon lånade dom! Jag kikade in i lilla rummet när jag kom hem och dom har alltså spacklat väggarna och även golvet, eftersom det var ett stort hål där garderoben stått förut. Imorgon kommer dom tillbaka och ska ev. spackla lite till, slipa väggarna och kanske måla lite också! Det blir nog så att dom får återkomma även på onsdag! men det gör fan ingenting, jag tycker bara att det är skönt att det snart är klart och att André slipper stressa över det där.

Nu ska jag slänga i kull mig på soffan och titta lite på TV, jag är piss trött! Men vi hörs senare! peace.



"helgens alla festligheter"

Hallå. Oj var mycket man hinner med på en helg, fullt upp så man hinner inte riktigt med att skriva här i bloggen. Men nu ska jag ta tjuren vid hornen och resumera helgens alla festligheter! Vi börjar med gårdagen, då var det alltså dags för Carl Hector Maximiliam's dop! :) stressade upp tidigt och gjorde sig i ordning, sen åkte vi hem till Viktor och Amanda till klockan ett. Klockan två åkte vi till kyrkan och fixade med fika och Hecke fick på sig sin fina dopklänning. Strax före tre började gästerna strömma in i kyrkan och klockan tre började dopet. Hela dopet var verkligen jätte fint, Hector var jätte duktig och glad under hela dopet :) efteråt var det fika och presentöppning, dom fick jätte mycket fint :)
Efter dopet åkte vi hem och böt om och sen gick vi ner till mamma och pappa, dom var dock inte hemma, men Jenny, Angelica och Amanda var där och sen kom även Hanna på besök. Då drog J och A iväg och hämtade pizza, sen åt vi och tittade på Körslaget. När det slutade klockan tio så gick jag och baby hem och totaldeckade på soffan båda två. Jag vaknade och väckte Nisse så pallrade vi oss till sängen och somnade som två små barn (före 12!).

Idag vaknade man relativt utvilad. Låg och drog oss i typ två timmar och sen gick vi upp och käkade frukost och tittade på Bernard & Bianca, som André köpt här om dagen. Haha. När den var slut så gjorde jag mig i ordning. Sen skjutsade André mig till skeppmora, hem till Emelie på Me&I kläd-party. Det var alltså en kvinna från Me&I som var där och visade upp barnkläder som man fick beställa. Jag hittade en body och ett par assnygga bruna haremsbyxor till lillen som jag beställde. Tack för att jag fick komma, det var trevligt. När alla beställt och träffen var slut så kom André, då drack vi kaffe och sen åkte vi hem. Men bara för en kort stund för sen bar det i väg ner till Råbroviken till Jonny och Anette. Där är vi nu, vi har precis käkat lite mat och tittat på Solsidan. Nu inväntar vi bara BigBrother. Vem åker ut, Nicky eller Katerina? det är frågan!! Besatt.se.

Återkommer sen eller imorgon. Peace out.