"inte mycket till fiskelycka"

God förmiddag alla fina! Idag är det strålande sol och vi har ännu inte varit utanför dörrn här i Skeppmora. André har åkt till Kyrkbacken för lite kontraktskriv och plock ur lägenheten. Nu är den snart inte våran längre, fan va skönt! Men det var lite grejor kvar som André skulle passa på att ta med nu när han är där. Så jävla skönt att Ante och Therese köpte våra matsalsmöbler i alla fall :) tack!
Alice sover och jag städar, vanlig vardag alltså. Skulle behöva åka till leksaksaffärn och införskaffa solparasoll till vagnen och solskydd till bilen innan vi åker till Strömstad på Torsdag. Är det nån som känner sig manad att följa med mig och Sprallis dit?

Igår var ju jag, André, Viktor och Amanda ut på en liten fisketur. Vi försökte med båten men det blåste så mycket så vi gav upp efter en halvtimme och rodde in igen. Då tog vi i stället bilen till nån liten sjö där vi satt och dinglade med benen från en bro i solskenet och metade. Vi hade fika med oss så det var väldigt mysigt :) jag kan inte påstå att jag fick upp gammelgäddan men en liten firre drog jag upp i alla fall, som André sen kastade tillbaka. Viktor fick såklart också fisk. Sen åkte vi hem, men jag och André var inte klara med fisketuren! Så vi drog till dammsjön och fick varsin liten fisk som vi också kastade tillbaka. Onödigt att döda nått man inte kan äta.

Nu ska jag kolla om Sprallis vill vakna och få lite mat, sen måste jag kolla hur långt tvättmaskinen har gått. Det tar seriöst 2 timmar att tvätta i den där förbannade maskinen. Finns det nått värre än att hitta mer tvätt när man redan börjat tvätta!? Nej. Speciellt inte nu när det tar 2 timmar!!! Åh. Hörs sen. Peace.

Sprulie 2 månader!

Tjenare! det har minsann inte blivit mycket till bloggande nu på ett tag men jag har haft fullt upp med Jennys födelsedagskalas och midsommarfirande! Jenny fyllde ju 25 i torsdags, grattis! Sen har det ju som vi alla vet varit midsommar, då var vi vid Jenny och firade med nära och kära! mycket trevligt. Men nu är jag tillbaka!

Idag började vi dagen med ett besök i kyrkan i Grängesberg för lite mätning och vägning av Sprulie (Alice). Nu väger hon så mycket som 4770g och är hela 58,5cm lång! jävlar va hon växer den lilla damen! helt sjukt ju.
Efter det åkte vi hem och fick besök av Ante och en mycket gravid Therese! :) Gud va jobbigt att vara gravid, det tyckte hon också och ville bara kläcka nu. jag tror dom blev ännu mer sugna när dom såg våran lilla toka :) Hon fyller ju faktiskt 2 månader idag, tiden går fort när man har roligt och inte är gravid!
När dom åkt hem så kom Jakob och hälsade på en snabbis, sen lagade vi lite pastasallad och sen åkte vi hit, till Råbroviken! jag, André, Viktor och Amanda ska ut med båten och fiska snart! :) Vi var vid Dammsjön igår men då var det bara Viktor som fick fisk så vi tänkte göra ett nytt försök idag. Dom kommer nog alldeles snart, dom ska väl bara dumpa av Hecke vid faster Hanna först. Alice får vara här och leka med farmor Anette en liten stund! :)

André har nu bara en vecka semester kvar, fan va det är underbart att ha han hemma. Det har mest blivit verandabygge och fest den här veckan som han har varit hemma. Men den här veckan blir det lite verandabygge, men på Torsdag drar vi till Strömstad, bara vi tre! det ska bli hur underbart som helst, skönt att komma bort lite. Men sen är hans semester slut och vi återgår till normal vardag jag och Sprulie. Känns väl sådär..

Nu ska jag hjälpa André att tömma båt-fan! hörs sen. peace.

"tjolahoppsan sa"

Hallå! Gårdagen spenderades med dom unga morsor jag känner, alltså Amanda, Emelie och Sussie. Vi var till villgott en sväng så ungarna fick leka, dock kunde inte Alice vara med och leka! Då hade nog Hecke mosat henne lite ;) efter villgott gick vi en sväng på stan, vi fick ju barnbidrag igår så Alice fick två nya bodys och ett par brallor. Sen kom grabbarna och hämtade mig oh Amanda (och barnen) så åkte dom hem en sväng och vi stannade till på MM och köpte lite korv med bröd. När vi kom hem igen så hade vi fulla gårn i folk. Marie, emmelie och alexander kom och ville se kåken, sen var även Viktor, Amanda, Hector, Totto, Sussie och Thindra här. M,E och A var bara hit på en snabbvisit så när dom hade åkt så grillade vi lite korv! Mycket trevligt. Tack för en trevlig dag och en mycket trevlig kväll :)
Idag har André och hans morfar hållt på med bygge av verandan. Själv har jag setat inne och tjålat med Spulie hela dagen. Men sen kom Amanda, Viktor och Hector och livade upp stämningen! Nu ska jag göra mig i ordning för en tripp till dom för en filmkväll :) hörs! Peace.

"I ♥ mammas mat!"

Hej svejs. Igår blev det inga inlägg, hade full upp med trevligt besök. På förmiddagen var Amanda, Viktor och Hector här på fika :) och på kvällskvisten kom dom tillbaka utan Heckis på ett glas vin :) det var supertrevligt!
idag har vi varit nere i Råbroviken på en kaffe, André skulle hämta nått och så. Sen åkte vi vidare hem till mamma och pappa där det bjöds på middag :) skit gott som alltid. Det bjöds även på efterrätt i form av jordgubbar, persikor och vaniljglass! Sviiiingott!!! Efter maten tittade vi lite på Lotta på bråkmakargatan och sen åkte vi hem. Efter en stund kom mamma, pappa och Amanda hit. Då åkte jag och André till Willys och handlade lite medans dom var kvar hemma vid oss med Alice. Sen åkte vi hem och fikade!
Nu har dom åkt hem och jag och André sitter i soffan och tittar på reprisen av Solsidan, usch. Snart skulle det bli nån svensk rulle på 5:an dom André tyckte var bra så vi tänkte väl titta på den! Annars blir det lugnt ikväll, Jakob skulle komma på besök om en stund! :) nog! Återkommer imorgon, Peace.

"En trevlig dag, med trevligt sällskap"

Tjaba. Vad har hänt sen sist? Jo, Idag på eftermiddagen fick vi besök av Emelie och Christian och barnen! Då drack vi lite kaffe och så, sen åkte dom hem och vi åkte till affären och handlade lite mat och dylikt. På vägen hem åkte vi och köpte pizza och åkte sen hem och drog i oss lite käk och plockande in varorna. När klockan var typ halv 10 åkte vi upp till E & C och hälsade på, där var även Amanda, Viktor och Hector. Vi tjålade en massa och försökte få Hecke att sova. Den sötnosen hade inte sovit på hela dagen, var pisstrött men vägrade sova som dom andra barnen. Han ville bara vara vaken och tjåla med oss vuxna. Man kunde inte låta bli att skratta åt honom när han gång på gång reste sig upp ur vagnen och tröck ansiktet mot myggnätet! Haha. Men även han somnade tillslut.

Nu är vi precis hemkomna, sitter i soffan och tittar på "Kill Bill 2" på 4:an. Alice sover än men vaknar förhoppningsvis snart och vill ha mat, sen ska vi sova! Det ska bli så skönt att krypa ner under ett varmt täcke och somna. Imorgon ska jag kanske med Emelie och Amanda på loppis, jag är nämligen ute efter lite gamla ramar att göra om och sätta in bilder på Alice i. Men vi får se om jag blir med, André har ju semester nu så vi kanske lär vara hemma och fixa lite om vädret tillåter, men det skulle ju förmodligen bli regn. Helvetesväder.

Nu gnyr det lite i vagnen så nu är nog Sprulie (Alice) på väg att vakna. hoppas. Men jag återkommer imorgon! Peace,

"Ren och fin - tvättmaskin!"

Hallå! Idag har det varit pissväder, så jag ock Alice har lekt inne hela förmiddagen. Alice har legat på mage i gymmet och krälat, ungen grejar så med benen så hon snurrar hela hon! Det är som om hon försöker resa upp stjärten och krypa i väg, men hon har lite klena armar för det än! Haha. Men det är så kul att se hur hon utvecklas. Sen när hon låg på rygg så försökte hon verkligen kontrollera händerna att att ta leksakerna som hängde ovanför henne. Sen tjålar hon och skrattar hela tiden, underbara unge <3
Sen vid tvåtiden kom mamma och hälsade på, hon tjålade lite med Alice medans jag passade på att städa undan lite och dammsuga, vilket verkligen var behövligt! Sen hjälpte hon mig att göra rent våran mögliga tvättmaskin :) tack mami. Men jag fattade inte hur maskinen funkade så Jenny fick även hon komma hit och visa eftersom hon har en lika. Så nu är den i full gång för en genomkörning innan våra kläder får tvättas i den. Nu har mamma och Jenny åkt hem och jag och Alice sitter i soffan, eller ja.. Alice ligger och sover här bredvid mig! Hon har varit så aktiv idag så nu är hon väl trött :) haha.

Snart kommer André hem från jobbet, då har han semester! Fan va skönt :) vi har planerat verandabygge och lite annat att göra här hemma nu när han är ledig, men vi tänkte försöka klämma in en liten tripp till Strömstad också :) jag har nämligen aldrig varit där och vi känner väl att det skulle vara kul med en semester tillsammans nu i sommar :) Alice första semester! Kul. Så nu vill jag bara att han ska komma hem så vi kan njuta av lite ledighet tillsammans.

Nu ska jag greja lite innan Alice vaknar och vill ha mat! Peace.

"En mycket trevlig afton"

God kväll, eller god natt om man så önskar! Denna underbara sommarkväll har vi haft Andrés klasskompisar här på lite grillning. Vi käkade lite kött och potatisgratäng, gott som tusan! Sen drack grabbarna lite öl och jag och Louise tog varsin cider i kvällssolen, jätte mysigt. Alice var vid Jenny och mös :) tack för det. Vi fick fina presenter av gänget, i form av Alice-balonger och såpbubblor. Men det slutade med att Keso satt på taket och blåste bubblor och ballongerna spreds ut på Alice rum! Haha :) med det var snällt. Tack gänget (Keso, John, Fippe, Louise, Jakob, Anton och självklart André) för en trevlig afton! Det lär göras om.

Nu är vi hemma igen efter att ha varit vid Jenny och hämtat Alice. Vi fick en jättefin present från Linda och Camilla som dom lämnat där åt Alice. Det var en superfin body, leggings och strumpor! Tack så hemskt mycket för det, det var både behövligt och alldeles för mycket :) men tack så mycket i alla fall. Nu hoppas vi att dom vill komma och hälsa på nån dag på lite fika så vi kan tacka ordentligt. Vi lånade även en film vid Jenny som vi har slagit i gång nu, "lets kill Bobby Z" heter den. Sett den förut men den är värd att se igen. Så nu ska jag luta mig tillbaka och titta lite :) hörs imorgon. Peace.

"en dag i solen"

Hej svejs! Solen skiner och vi ska grilla. Andrés "gamla" klasskompisar kommer hit och gör oss sällskap :) det ska bli mycket trevligt. Egentligen var det meningen att vi skulle gå ut på china eller nått och äta men det kändes trevligare att vara här och grilla. André kom hem med en ny grill så det blir premiär här i huset, hyvens!

Idag har jag varit uppe vid Emelie och Christian och lekt! ja vi har faktiskt lekt idag! Jag, Thilde och Emelie har målat i Thildes målarböcker, fy fan va kul det är att färglägga! Haha det är ju inte ofta man får göra det, det är ju inte direkt så att man går och köper sig en egen målarbok och sitter och målar så här i vuxen ålder! Men nog är det festligt. Jag kunde inte sluta, kom på mig själv när kaffet blev kallt! Haha.

Nu kommer gästerna så nu ska jag gå ut, hörs sen! Peace.

"tre små bambis"

Oj vilken huvudvärk, jag tror jag spyr. Jag vet inte va det är med mig, hade skit ont i går också! Det kanske är mitt migränbesvär som är påväg tillbaka. Jag hade ju jämt ont i huvet förut, men det slutade för ett par år sen! Men om detta fortsätter så måste jag ju bara tro att det är migränen som tänker bosätta sig igen. Nu har jag i alla fall städat undan lite här hemma, jag skulle behöva dammsuga men jag vill inte väcka Alice, hon ligger och sover så sött i sin vagn. Det låter som hon sover jämt, men nu har hon faktiskt börjat vara mer och mer vaken! Hon ligger mest och skrattar och tjålar när hon är vaken, en riktig sprAlice. Men det blir så jobbigt för henne så tillslut blir hon astrött och somnar.

Idag har jag haft tre små bambis och deras mamma på besök på gårn, dom står så fridfullt och äter gräs. Och när jag går fram till fönstret och tittar på dom så stirrar dom bara tillbaka och sen fortsätter dom bara äta. Dom verkar inte vara specillt rädda. Idioter.

Nu ska jag luta mig tillbaka och vänta på att Emelie hör av sig, så ska jag gå dit sen! :) jag behöver lite kaffe men jag orkar tamigfan inte koka nå själv! Haha. Peace.

"Tack Johanna"

God dag. Har ni sett vilken fin blogg jag har nu, tack syster Johanna för hjälpen! Ibland kan man behöva att någon annan gör det åt en, jag har noll fantasi. Det blev bra, jag är nöjd. Just nu sitter jag i soffan och degar, Alice ligger på sin fäll här på soffan och sover. Ibland vaknar hon och garvar lite och tjålar, men sen får hon nappen och somnar som en sten igen. Gullfia. Idag tänkte vi gå upp till Thilde och Havanna och hälsa på, mamma Emelie lovade en kopp kaffe! Men hon skulle iväg på lite ärenden innan så då får nog Alice äta lite och så innan vi går.

Igår kom Anette och hämtade mig och Alice och följde med oss till MVC. Jag var dit och kollade lite blodtryck och sånt. Sen åkte vi med ner till Råbroviken och hängde resten av dagen. Klockan 6 kom André, då käkade vi lite tacos. Mamma och pappa dök upp och fikade lite. Sen åkte dom hem och vi åkte hem till skeppmora. Trötta alla tre, Alice sov i vagnen och jag och älsklingen somnade på soffan. André väckte mig halv 4, då fick Alice mat och så gick vi och la oss. Så vaknade vi alla tre halv 9, alice fick mat igen och André åkte till jobbet.
Sen har vi inte gjort nånting idag.. Ska nog röja undan lite innan vi ska gå ut. Hörs sen. Peace.

"ett kort litet inlägg"

Hallå ja. Idag har jag och Alice varit hemma vid Emelie typ hela dagen! Vi gick dit vid halv ett kanske, då skulle E åka och hämta Amanda och Hector och handla lite, så jag var kvar hemma vid henne och lekte med Thilde under tiden! Vi lekte lite och så i det fina vädret. Sen kom gänget tillbaka, då bjöd Emelie oss på våffel-lunch :) tack så mycket för det :) sen spenderade vi resten av dagen ute på verandan och tjålade och drack en hel del kaffe! Tack, Amanda, Hector, Emelie, Thilde och Havanna för en hyvens dag!

Nu har jag och Babe precis käkat lite Donken-käk! Det fick bli så idag, vi blev så sugna! Så nu sitter vi mätta och belåtna och tittat på The Terminal på 9:an. Alice har precis ätit hon också och ligger nu i vagnen och tjålar lite :) nu ska jag ta mig lite kvällskaffe! Peace.

"en natt på soffan!"

God förmiddag, sitter i soffan och har lilla Alice sovandes bredvid mig. Idag har vi inte hunnit göra så värst mycket än, men nu är jag iordninggjord och klar i alla fall. Vi ska dra in till Ludvika och handla lite, sen ska vi hem igen innan vi ska till Grängesberg. Mamma och pappa bjuder på söndagsstek och så ska vi hämta lite grejor i lägenheten tänkte vi.

Inatt ville inte Alice äta när hon skulle, hon åt typ hälften och somnade sen i mina armar. André sov på soffan och jag vägrade gå och lägga mig när Alice inte ätit. Så jag tänkte sitta uppe en timme (mellan 3 och 4) och invänta att hon skulle vakna. Men i stället somnade även jag i soffan och blev väckt klockan 6 imorse av en nyvaken André. Då har vi alltså sovit hela natten på soffan både jag och sambo och Alice vaknade typ strax efter 6 och ville ha käk. Shit va trött jag var när jag gick och la mig igen efter att Alice ätit. Vi somnade allihop och vaknade vid 10 då lillskrutt var hungrig igen! :) nu har jag ont i nacken så jag tror att jag dör. Att sova på soffan är ingen hitt! Nu vaknar sprAlice, så vi ska dra oss till Dollarstore och MM. Hörs sen! Peace.

"vackert väder och grillafton"

God natt alla läsare! Nu är vi äntligen hemma igen efter en fullspäckad och trevlig dag! :) jag och familjen låg utmattade av värmen till typ 2 idag innan vi bestämde oss för att gå ut i det glassiga vädret. Vi packade i ordning och tog en promenad upp till Emelie och Christian i hopp om en kopp kaffe. Det fick vi och där blev vi kvar till typ halv 6. Då gick vi hem för att ge Alice lite mat och fixa lite, sen fick vi ett snabbesök av mamma, pappa och Johanna. Dom ville väl gosa lite med Alice antar jag :) Sen packade vi om och gick tillbaka för en grillkväll vid Christian och Emelie. jag och E åkte till Coop Extra och köpte grillgrejor och lyckade även fynda leggings för 99 riksdaler! Mycket bra. Sen åkte vi tillbaka och grillade och tjålade en massa skit! Jakob och Anton kom och hälsade på. Där blev vi kvar till typ tolv då vi började traska hem över. Men i stället för att gå direkt hem så mellanlandade vi vid syster Jenny där det var fullt pådrag. Jenny, Marcus, Johan, Tim, Angelica, Anna, Camilla, Malin och Mathias var där och drack lite "lesk" (som det då fint heter här i byn). Det var hemskt trevligt att träffa alla, men jag kände att det var dags att gå hem eftersom vi hade sprAlice med oss. Så nu är vi hemma igen och sitter i soffan och inväntar att Alice snart ska vakna och vara hungrig. Det händer nog vilken sekund som helst. Sen blir det sängen, jag är helt slut och kommer nog somna som ett litet barn. Tack alla medverkande för en mycket fin dag <3

Imorgon ska vi fixa lite praktiska saker som att handla, fixa lite ute, åka till lägenheten och hämta lite saker och så får vi nog besök av J och M också, jag bjöd in dom på en kaffepaus i Jennys pluggande. Så det hoppas vi på! :) nu ska jag gå på toa för jag håller på att kissa på mig. Viktig information! hörs imorgon, Peace.

"kvällskaffe?"

Sitter och gungar en svettig liten flicka fram och tillbaka med foten, hon ligger i vagnen och försöker sova. Men det tycks inte gå så där jätte bra, jag tror att det är lite varmt åt tösen! André ligger här bredvid mig på soffan och sover, han brukar göra det om kvällarna. Själv tittar jag på Kill Bill på 4:an, en ruskigt bra film om man frågar mig. Men det är inte så jätte många som tycker det av nån väldigt märklig anledning. Den är i alla fall på TV:n så då kan man väl titta, men inte Nisse, han sover som ett barn. Men jag förstår att han är trött, så som den karln arbetar och sliter. Jag börjar bli lite trött jag med, jag borde sova! Men det enda jag tänker på nu är att Alice ska äta igen vid halv 5 så det känns så dumt att sova när man måste gå upp vråltidigt, men jag fattar ju att jag inte kan sitta vaken till halv 5! Det skulle ju vara helt värdelöst.

Men jag lär väl i alla fall väcka André och höra om han ska sova där eller om han kanske vill gå in och sova på riktigt. Jag älskar honom så, men ibland är han lite dryg att väcka.. Men älskar honom - det gör jag verkligen!! Det skulle vara gott med kaffe. Svart, pissljummet kaffe med en Orio till, mums! Men det kanske det är lite sent för? Äsch. Hörs imorgon, Peace!

"Grattis alla studenter"

God kväll alla fina underbara människor.. Och självklarrt ni andra också! Idag har jag och Alice haft fullt upp må ni tro. Efter förra inlägget så lutade jag kinden mot en soffkudde och somnade såklart, fast jag inte skulle. Så vaknade i panik när klockan var halv 10, ofixad och fortfarande med en pyjamasklädd bebis! Så i ren panik så började jag göra mig i ordning och gav sedan Alice lite käk. Vi var klara halv 11 och halvsprang då hem till Hanna och Johan! Då knölade vi in oss i bilen och drog till ABB för studentfirande! Det var som ett lyckorus som strömmade genom kroppen av att se alla lyckliga studenter! :) vi var ju framförallt där för kusin Viktors skull men det var lika kul att se alla andra bekanta när dom sög i sig den obeskrivliga lyckan man känner i stunden. Jag blev nästan tårögd när dom gled i väg på ett poppande flak mot högberget.
Jag och sällskapet tog i stället bilen till stan. Jag, Alice, Hanna, Ebba, Jenny, Amanda och Tim gick in och tog en fika på Engel. Alice var då helt genomsvettig och fick dricka lite vatten, det gillade hon skarpt! Det är nog bra för henne att få i sig lite vätska när det är så här varmt. Efter fika gick vi till stadshuset och tittade när alla flaken kom, lastade med studenter! ABB var klart roligast.. Och fullast! Sen hoppade vi in i bilen igen och drog till Viktor och Amanda för lite firande. Där bjöds det på lite grillat och fika! Jag kan ärligt talat säga att det var bland den godaste potatissallad jag ätit, Amanda är tydligt grym på det! Gött. André kom dit och firade och åt, sen packade vi in oss i bilen åter igen och åkte för att fira Alex också! Där var festen i full gång, jag blir så avundsjuk. Jag vill också ta studenten igen!
Grattis alla studenter! Hoppas ni njuter av dagen/natten nu, för den kommer ta mig fan aldrig igen!

innan vi åkte hem var vi in på Hemköp och inhandlade lite blöjor och dylikt. Vi köpte även en ny nappflaska till skrutten nu när vi sett att hon gillar vatten, så man slipper använda samma som till maten. Onödig fakta. Nu är vi i alla fall hemma igen, sitter och tittar lite på Wallander på TV:n. Hem ljuva hem. Nu ska jag bara njuta av att vara hemma. Jag gillar "hemma". Hörs sen, Peace <3

RSS 2.0