Nu är det måndag igen..

God dag. Nu har jag haft ett ordentligt uppehåll i skrivandet, det beror mestadels på kasst internet hemma! Jag orkar inte sitta i en halvtimme och försöka få i gång skiten varje gång jag ska sitta vid datorn, det gör mig galen! Sen har jag haft rätt fullt schema den här helgen faktiskt, i lördags var jag nere i källarn och rotade fram saker till försäljning, sen åkte vi hem till Viktor och Amanda på kvällen för lite filmkväll! Vi tittade på Paranormal Acivity 1 & 2, jag var livrädd redan innan men jag blev lite besviken faktiskt. Första var väl läskig men tvåan skulle ju tydligen vara värre men det kan jag inte påstå att jag tycker, det hände ju typ ingenting. Det blev i alla fall mycke skratt åt Amanda och Hector, men mest åt Amanda som gjorde popcorn på spisen så det flög popcorn lite här och var, haha. Hela kvällen blev i alla fall riktigt trevlig, som alltid! Thanks :)
Sen blev det söndag. Vaknade typ halv nio, halv tio var vi uppe i Grängesbergs Folkets Park på loppis! Jag sålde nog mest grejer av oss (Pappa, Jenny och mig) och tjänade ihop hela 752 kr, på absolut ingenting! Det tycker i alla fall jag var värt det, för ett par timmar av mitt liv. Sen åkte vi hem och duschade och åkte hem till Jonny och Anette, som nu äntligen har kommit hem från pepparkakeland! Eller, Thailand kanske det heter men dom såg mer ut som pepparkakor. Där åt vi Tacos och tjålade massor. Vi fick supersöta Lundmyr of Sweden bebisskor och keps i present till bebisen och så fick vi varsin parfym! :) Dom är så söta så. Sen åkte vi hem och hade filmmys jag och älsklingen! Jag var pisstrött och somnade som ett litet barn!

Idag har jag bara sovit och setat. Nu är jag hemma vid mamma och har druckit lite kaffe! André kommer väl snart hem, han slutar 4. Då tror jag att vi ska börja med lilla rummet, plocka ur alla saker och slipa och så :) Jag vill bara att det ska bli klart nu :) Men nu ska jag traska hem! hörs kanske sen! Peace.

Jobba Jobba Jobba!

Hej! Tillbaka från ett blogguppehåll som ni förmodligen har märkt! Jag har helt enkelt varken hunnit eller orkat skriva nu dom här dagarna. Igår så jobbade jag på Lilla Park mellan 9 och 4 och när jag slutat åkte jag direkt till Skeppmora och hälsade på Hanna, Johan och Ebba. Johanna, Jenny och Angelica var också där! :) Sen när André slutat klockan 6 så kom han och hämtade mig och så åkte vi upp till Emelie, Christian, Thilde och Havanna! :) Där var även Viktor, Amanda och Hector och hälsade på, så vi hade turen att få träffa alla söta barn på en dag! :) Sen när vi äntligen kom hem så hade jag så ont i benen av allt spring hela dagen så jag kastade mig i en hett bad och sen gick vi och la oss, André tittade på film och jag halvsov.

Idag har jag jobbat igen, på Lilla Park idag med :) Mellan 9 och halv 6. Jag ljuger egentligen när jag säger att jag har jobbat till halv 6 för kvart i fem så var jag ensam kvar på dagis och släckte då ner allt och stängde för dagen! :) Så jag var väl hemma typ fem, då städade jag hela lägenheten, jag passade på när jag fortfarande hade energi. Dammsög, bäddade, röjde och diskade! Så nu är det relativt hår-fritt och ljusen är tända! Nu trivs jag igen. Min älskling är så händig och håller på att sätta upp köks-stängerna som ska sitta på väggarna! Om jag orkar så kommer det bilder senare ikväll kanske :)

Det är så skönt att jag får jobba lite nu så jag får ihop lite stålar, men man känner att kroppen inte orkar lika mycket som förr. Jag känner nu när jag sitter och slappnar av att kroppen värker lite här och var. Men jag vill ändå jobba, men någonstans så hoppas jag att jag kanske blir ledig imorgon så jag får vila mina stackars ben! :) haha. Nu ska jag sträcka ut bena och relaxa lite. Hörs sen! Peace.

Step up 3D

Hej. Nu har jag och Johanna precis tittat på Step Up 3D, den va självfallet asbra, som dom första två! Men ibland upplevde jag den lite seg faktiskt, så då blev jag lite uttråkad! Men själva danserna var ju självfallet helt fantastiska. Det skadade ju inte direkt att snubben i filmen va snygg. Om man gillar dansfilmer, vilket jag absolut gör, så rekomenderar jag verkligen att se denna! Men jag skulle nog säga att man måste ha sett dom andra två också, för att uppskatta den här på rätt sätt!  Av mig får filmen 4 av 5 peacemärken, me like! :) Peace!

Gott mos.

Hej svejs! Sitter hemma vid storasyster Johanna och har precis ätit lite korv och mos, som Johanna så fint har lagat! Det smakade väldigt bra faktiskt, men snart ska vi fika och det är godare! Och absolut torrare, mandelkubb och cola! Mums. Hur kan man gilla mandelkubb egentligen? Jag menar, det smakar typ grönsåpa och är helt torrt i hela munnen, men ändå så gillar man det. Johanna bjöd på en Läckö cola, det är nån typ av cola som dom gör på Spendrups. Den smakar som smält igloo-glass, typ som Icas cola, snarlikt. Nej, det ska vara riktig Coca-cola, ingenting annat!
Nyss så försökte jag spela The Sims 3, men det gick inte. Det är nå fel på det. Jag som så gärna ville spela, men ack! Jag blir så matt verkligen. Nu ska jag plocka fram lite fika! Ha det så bra, Peace.


vecka 28

Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 4 fulla dagar (v27+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 21 apr 2011
Du har 86 dagar kvar till beräknad förlossning.

 


Kroppen:
Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud. Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma.


Goood morning!

God morgon! Sitter i soffan och har typ precis gått upp! Jag ska snart ringa till Johanna och höra va vi ska hitta på idag :D Hoppas bara hon är vaken ;) haha! Jag ska dit snart tänkte jag, vet inte om jag ska gå eller fixa skjuts! Jag är ju lite lat. Dessutom får jag inte vara ute och gå för André, det är för halt, jag kan halka! haha. Så jag kanske ska ringa till pappa och höra va han har för sig :)

Nu ska jag fixa och trixa lite innan jag ringer och väcker Johanna, hon kommer nog inte bli så där jätte lycklig över att jag ringer! ;) men det är då det är som roligast att ringa, när hon sover! haha! Men.. hörs sen! Peace.

Bla bla blaa!

Jag börjar känna mig som en ballong, jag är helt svälld av allt jag trycker i mig. Nu har vi ätit mat plus att jag har fått i mig lite glass och choklad! Jag tycker att jag äter som en häst nu mera! Jag mår nästan illa nu :P Men jag vet ju att jag kommer vara lite hungrig igen innan jag somnar!

jag och älsklingen sitter i alla fall och tittar på TV nu, vi tänkte snart gå in och lägga oss i sängen och titta på Tre Kronor! Vad skulle man göra utan en sovrums-TV? ;) Det är ju det bästa som finns att ligga i sängen och titta på TV, speciellt på morgonen! Imorgon ska jag försöka gå upp tidigt, tänkte gå hem till Johanna och hälsa på om jag inte ska jobba förståss! Det vet man ju aldrig. Jag hatar att inte veta om jag ska jobba eller inte. Så man kan ju inte riktigt planera dagarna precis! :)

Nu ska jag och babe dricka lite tea innan läggdags! Hörs imorgon! Peace.

Stick!

Hejsan! Idag har jag städat, believe it or not. Sen har jag bara setat på min stora bakdel och stickat, hela långa dagen! Håller på med en babyfilt! Först och fämst var jag tvungen att repa upp det jag redan hade gjort för den hade jag gjort med dubbelt garn, så det räckte inte. Så nu har jag börjat om med enkelt garn i stället. Jag har rest på mig två gånger, jag var ner till tvättstugan en gång och sen var jag ner till mamma och drack kaffe! Men jag tog med mig stickningen dit. Nu har André kommit hem så jag har lagt ner för idag, men jag tänkte bli klar rätt snart så jag fortsätter väl imorgon. Livet är inte jätte kul nu känner jag.. haha.
Nu ska jag snart ner i tvättstugan igen och hämta tvätten! Sen blir det käk, korv och pommes! mums.

Hörs sen! Peace.

jag kvävs i smuts!

God dag! Det blev inge mycket bloggande igår inte, men dagen blev så fantastiskt tråkig så jag hade nog ingenting att skiva om! André började bära ner skit i källarn och jag städade väl, som alla andra dagar i veckan! Det är förjävligt att man ska behöva städa på en söndag! Nu vill jag ha bort dom här djuren, jag håller ärligt talat på att bli tokig! Jag känner bara för att börjar gråta och gå och gömma mig, jag vill inte städa hela tiden! Jag damsög soffan igår och nu måste jag göra det igen! Idag har jag till och med hittat kattbajs i vardagsrummet, jag orkar inte mer nu. Jag vill ha bort dom, annars kan inte jag vara här. Jag börjar få så ont i ryggen nu så jag orkar inte dammsuga hela tiden! Jag vet inte va jag ska göra! Jag vill inte tvinga André att köra hem dom heller egentligen, det är ju hans hem också, mer än mitt.
Vi var i alla fall in till stan igår en sväng och köpte presenter till Thilde och hennes lillasyster! men det va allt vi hann med igår, sen var vi hemma resten av dagen och kvällen! Kul liv.

Nu ska jag göra nånting åt mitt skitigt hem! Åh va jag känner att det ska bli roligt. Jag börjar fan gråta, jag ska aldrig skaffa katt..

Systrarna sötnos!

God morgon! Sitter hemma i soffan och har precis fått i oss lite frukost! Det blev en stor skål med yoghurt och persikohalvor, smaskigt! Men tyvärr inte lika gott som Hallon/blåbär, det finns ingenting som slår det!

Igår när jag skulle skriva mig ett inlägg på bloggen så måste det ha varit nå fel på hela blogg.se, för jag kunde varken komma in och skiva eller gå i på nån annans och läsa! Så det blev inget inlägg igår. Men nu så får jag ta igen det jag hade att skriva då! Igår var vi alltså hem till Emelie och Christian och hälsade på och välkomnade den nya familjemedlemmen! Hon var fantastiskt söt och Thilde var en mycket stolt storasyster! :) Tyvärr har inte flickebarnet något bestämt namn än så ni kan sluta undra! haha. Men det kommer nog med tiden! Hon var en kopia av sin storasyster i alla fall, lika mycke hår på det lilla gulliga huvudet som Thing hade! Så himla söta barn! Vill ni veta mer om nya skrutten så kan ni gå in på Emelie's blogg här.



Nu ska vi plocka bort frullen och bestämma vad vi ska hitta på idag! Hörs sen! Peace.

Middag på Björkås!

Nu har vi kommit hem från Gunvor och Kalle, vi har varit där och fått i oss lite mat som sagt och självklart lite efterrätt! :) Det va väldigt gott som alltid, hon gjorde ju hennes fantastiskt goda köttbullar och potatis! :) Supersmarrigt! Sen fick vi marängswisch och kaffe till efterrätt :) Oliver blev lika glad att se oss som han brukar, nu var det ju rätt längesen vi träffades. Han är så himla söt den rultiga lilla vovven! :)


Ikväll ska vi kanske åka hem till Emelie och Christian och titta på det lilla underverket som fått komma hem idag :) Det ska verkligen bli kul att se henne! Hon var ju himla söt på bilden som André fick och jag kan tänka mig att hon är ännu finare i verkligheten! Vi får se om vi ska ta en sväng dit idag eller om vi tar det imorgon! Annars kanske Fippe och Louise skulle komma hit och titta på Harry Potter 2! haha! Det är ju också trevligt! :)

Nu ska jag fixa lite och ta mig en kopp te, gud så gott! :) Hörs sen! peace.

Nedra blommor!

God morgon! Ja, idag sov jag länge igen! Men jag är så himla trött hela tiden, jag förstår inte va det är med mig. Men jag vaknade i alla fall till liv när André skulle åka till jobbet i morse vid 9-tiden! Då var jag upp på toa och så, men jag kände rätt snabbt att det kändes onödigt att vara vaken så tidigt! Så jag gick och la mig igen och drömde en så fantastiskt rolig dröm, en som Amanda (Larsson) kommer att gilla! Haha, hon måste bara få ta delo av den sen när vi träffas :) Sen vaknade jag typ halv 12.
Så nu har jag gjort mig i ordning, för idag ska vi hem till Andrés underbara morföräldrar - Gunvor och Kalle :) Dom ska bjuda oss på lunch/middag idag, Gunvors delikata köttbullar! Som jag längtar :) haha. Sen får vi ju träffa Oliver också, det är deras sötnöt till hund! Jag ska nog ta med kameran idag så ni får se en bild på gullhunden sen! :) Vi ska i alla fall dit vid 2-tiden, så André kommer hem vid ett när han slutar och så åker vi typ på en gång!

Jag har även hunnit vattna blommorna nu på morgonen! Jag förstår inte va jag ska göra för att komma ihåg att vattna dom innan dom dör! Jag äger 6 blommor med det är speciellt en som dör hela tiden! Eller ja, det dör inte riktigt för när jag ger den vatten så börjar den leva igen efter nån timme! Men det är ju inte så fint när den är död så jag måste göra nått för att lyckas komma ihåg.. med vad? :P Det är det enda jag är kass på när det gäller städningen, annars är jag faktiskt ganska noga av mig, jag gillar inte när det ser smutsigt och skräpigt ut! Men den där blomman gör att hela mitt hem ser förbannat skäpigt ut! Usch.




Nu kurrar magen efter Gunnis smaskiga köttbullar så jag hoppas att André är snabb hem efter jobbet så vi kommer iväg nån gång :) Jag tittade precis ut genom fönstret och insåg att det är kallt idag, det snöar! USCH. Men jag återkommer i alla fall senare! Peace.

En fullspeckad kväll!

God kväll! Nu har jag äntligen intagit positionen i soffan, det var på tiden! :) Idag har jag ju varit vid mamma mest hela dagen och hon har inte lika skön soffa som vi! André kom dit till mamma när han slutat arbeta! Johanna och Angelica dök också upp, dom och Jenny har varit hemma vid Camilla denna kväll, för att fira att hon och Linda fyllt 50! :) Ja, dom har alltså fyllt 25+25, så då hade dom en liten fest. Men innan dom gick dit så samlades alla bjudna hemma vid mamma och pappa. Jenny, Johanna, Angelica och Emmelie spelade lite spel innan resten av alla brudar kom! Sen vid sju gick dom till C och jag och André åkte hem till Ebba och Johan och hälsade på! vi var inte kvar jätte länge, men jag hann läsa en god-natt-saga för Ebba innan vi åkte i alla fall, världens sötaste Ebba! Sen åkte vi till MM och handlade lite koserverad frukt för det har jag varit sugen på i evigheter nu!

Väl hemma igen så lagade jag lite lövbiff och ris och sen åt vi efterrätt, persikohalvor och vaniljglass! Mmmmums! Och för ca en timme sen så skjutsade vi in Jenny och gänget till Underbar! Nu har jag diskat upp allting och har som sagt äntligen satt mig ner i mitt hörn med datorn i knät och en colaburk vid min sida! Nu känner jag mig väldigt nöjd :) Älsklingen ligger och tittar på nått skräckinjagande på TV:n och jag tror att han är lite trött, det förstår jag så mycket som han arbetar och sliter! Lilla gubben! :)

Imorgon ska vi till Gunvor och Kalle på middag, det bjuds på Gunvor's delikata köttbullar och potatis! Gud så gott! Hon gör helt fantastiskt goda köttbullar, ni kan inte ana! Så jag är supernöjd! Men nu ska vi gå och sova, jag har precis fått Andrés trötthet bekräftad, han sover alltså redan! :) Så det är dags för sängen! Men vi hörs imorgon! Peace <3

Ryggverk!

Hej! Gud va jag förstår nu vilket segt internet jag har hemma och vilket kasst Photoshop! Jag sitter ju nu vid Jenny's dator vid mamma och det går verkligen as fort! Jag han göra om min blogg lite snabbt på typ 20 minuter, blev helt okej. Men jag tycker att dom blir lite lika allihop men det får bli så här nu ett tag.
Nu har vi i alla fall ätit lite mat och snart kommer André hem från jobbet, han jobbar ju nu mera 7-4 varannan vecka! Jag gillart, hatar när han jobbar till klockan 6! Det är sån jävla skillnad på 4 och 6 fast det bara skiljer 2 ynka timmar.

Nu ska jag snart hem och städa! Jag tycker att jag städar var och varannan dag. Det är den där jävla soffan som måste dammsugas typ varje dag! Men snart orkar jag inte lägre, ryggen värker något så fruktansvärt när jag dammsuger eller diskar! Det känns som den ska gå av! Så jag tror att katterna får flytta hem snart, jag kommer inte kunna leva med en hårig soffa och jag kommer verkligen inte kunna hålla på med dammsugningen som jag gör nu för då kommer ryggen gå av. Men hur säger jag det till André? jag vill inte vara dum.

Aja, vi hör sen! Peace.




mamma <3

Hej svejs! Idag sov jag rätt länge och det kände jag att jag behövde! Självklart vaknade jag när älsklingen åkte till jobbet, han höll på att skrämma livet ur mig när han först gick ut utan att jag hörde det och sen kom in i sovrummet igen! Jag trodde jag skulle avlida. När han hade åkt somnade jag om och vaknade halv ett. Jag hade en så underligt rolig dröm i alla fall, jag var på en flygplats med min gamla klass frå Falun (<3) och så ringde plötsligt André. Han berättade att det inte var så bra, han var så orolig för hans föräldrar kunde inte landa med planet från Tahiland i Stockholm, utan var tvugna att landa i Norrland! Det tyckte André var katastrof! haha. Va ska det betyda? är det en sanndröm eller? Haha.

När jag vaknat till liv och gått upp så satt jag mig vid datorn, men idag ville det inte fungera som det brukar! Då ringde Jenny och frågade efter 10:or till solningen! Så jag gick till mamma. Nu sitter jag i soffan vid mamma med Jennys dator i knät och väntar på käk! Gud, vi äter ta mig fan vid mamma och pappa varje dag, minst en gång! Igår åt jag här två gånger - lunch och middag! men va fan, det är ju trökigt och laga mat själv.

Nu känner jag att det börjar bli kallt här, Zorro har väl som vanligt öppnat balkongdörren och gått ut! Det är ju förjävligt att hunden kan öppna dörren själv, den som lärde honom det kanske kan lära puckot att stänga efter sig också?? Att man ska behöva frysa ihjäl på grund av jycken. Inte okej!

Hörs sen! Peace.

RSS 2.0