"Lagom är bäst!"

God kvällskvist. Nu är vi hemma igen efter en heldag i Borlänge och jag är väldigt nöjd med dagens inköp. Det blev så mycket som en svart/grå randig tröja, en grå/vit skjorta, ett oranget gina-linne, leggings(!), ett hårband, ett par örhängen och en liten gottepåse från Panduro (<3). Så jag är som sagt extremt nöjd! Jag älskar Panduro, skulle kunna gå där i flera timmar och välja och vraka, helst av allt skulle jag vilja ha alltihop men det är ju inte jätte billigt där inne precis, men jag lyckades få ihop rätt mycket för 200kr i alla fall :) Lagom är bäst!
Vi hämtade även barnvagnen som har stått och väntat på oss på Babyproffsen ett tag nu, så vi tyckte det var dags! Den är otroligt fin, jag är helt kär. Om jag kommer ihåg så ska jag lägga ut bilder på den imorgon så får ni se med egna ögon vilken skönhet :)

På vägen hem åkte vi till Max och åt Sveriges goooodaste hamburgare. Sen blev det ytterligare ett stopp vid Jenny och hämtade en grej, men nu är vi hemma igen och det känns väldigt skönt må ni tro! Känns även skönt att ha inhandlat lite nytt inför Malmö-resan som sker på Torsdag :) Japp! Nu är det bestämt, vi var till och med in och fixade tågbiljetter idag på vägen till Borlänge :) Det ska verkligen bli skit skoj att träffa Linda och Kenneth igen och jag är så nedrans nyfiken på hur dom bor, så det ska bli väldigt trevligt :)

Nu vill André låna det mobila nätet så jag lär avrunda! Men vi hörs imorgon, då är det tvättdags! kul.. Peace.


"Tiden räcker inte alltid till.."

Hej alla fina medmänniskor. Som jag skrev i förra inlägget så har jag lite problem med att få tid att blogga när det är helg, jag väljer i stället att göra saker och faktiskt umgås med när och kära, framförallt André. Så det är va jag har gjort ihelgen det. I lördags kväll så var Vikor, Amanda och Hector här och tittade på Melodifestivalen, en rulle och käkade chinamat med oss. Det var som vanligt supertrevligt! :) Och igår så åkte jag och André in till Ludvika vid tre och fikade på Engel med Jakob, Anton och Louise, vi tjålade en hel massa och hade väldigt trevligt i ca två timmar då vi kände att det var dags att ge plats för andra fikasugna gäster. Då åkte jag och A till Hanna och Johan i Skeppmora och fick i oss både fika och pizza. Familjen Bruset-Ohlsson var också där och sen kom Jenny, Angelica och Amanda också. Vi var där rätt länge och åkte sedan vidare in till Viktor och Amanda. Där tittade vi på Big Brother och tjålade en massa skit, Hector var lite underbart skitgullig som vanligt! haha
Så hela helgen spenderades alltså med släkt och vänner, så då har man helt enkelt inte tid med sådant som bloggande! :)

Nu sitter jag här vid bordet och har betalat lite räkningar och gjort lite överföringar så det är gjort, men nu har jag egentligen lite brådis för snart kommer André hem och då ska vi åka till Borlänge! André behövde nya brallor och jag behöver garanterat nya leggings, alla är trasiga! Så det är ett måste. Vi ska även hämta hem barnvagnen idag, woho! :) nu började det kännas att det snart är dags, vill bara att tiden ska gå liite fortare så våran lilla skrutt kommer ut nån gång!



Men som sagt, brådis! Men jag återkommer sen kanske! Peace.




"i mitt nojiga undermedvetna..?"

Hej och god lördagsförmiddag alla nyfikna! Det blir inte mycke skrivande på helgerna, det märks tydligt! På veckodagarna hinner jag skriva typ 5 ggr om dagen eftersom då har jag inte mycket annat för mig. På helgerna när André är ledig blir det allt mindre, men det är ju givetvis då jag måste passa på att umgås med min André.

Dagen då jag blir mamma närmar sig med stormsteg, det märks. I natt drömde jag att jag födde en liten pojke, men inte på BB, nej nej! Jag och André fick förlösa den lilla parveln här hemma i sängen. Det va en bra dröm till en början, men sen förvandlades den sakta men säkert till en ren mardröm! Jag var seriöst världeys sämsta morsa. Jag tappade bort och glömde barnet överallt och visste ingenting. Så höll vi på att störta i en hiss! Jag, barnvagn och Susanne! Ja, Andrés farbrors fru var med i hissen.. Hon tyckte hissen åkte lite väl fort, inte alls okej. Hon förstod inte riktigt att den störtade! hhaha. Nej, det var ingen bra dröm! Jag tror att mitt undermedvetna börjar bli lite nojig och nervös inför komma skall. Jag vet inte, det är ju trots allt bara 54 dagar kvar tills det är beräknat hända, dagen då vi blir en egen familj. Hoppas jag lyckas samla mig tills dess..

Nej. Idag ska jag och André gå upp till Parkskolans gymnastiksal och titta på när Ludvika HF spelar match. För er som inte alls förstår va detta innebär så kan jag ju då tala klarspråk - Handboll! Andrés vän Emil är med där och spelar. Han var nyss här och fick sig lite frukost i väntan på match :) det va trevligt. Men nu är jag helt ensam kvar, Emil gick tillbaka till Park och André åkte ner till Råbroviken och stängde av larmet som tydligen hade gått där nere, katterna lever loppan när dom är själva.. ingenting allvarligt.



Nu tror jag att jag ska ta mig lite godis,
det är ju trots allt lördag ;) Hörs sen. Peace.


"på besök vid mama"

God dag folket! Sitter hemma vid mamma och har fått mig lite kaffe och bulle. Vad har hänt sen sist? Jo, efter jag hade skrivit sist så tänkte jag betala lite räkningar och överföra lite stålar till folk, men för att göra det krävs en bankdosa till internetbanken. Den lilla saten är spårlöst borta, jag vet inte nå vart den kan vara. Så jag började leta förbrilt i hela lägenheten. Tur i oturen så tittade ja under sängen och där hade dammråttorna börjat ta över mitt hem, usch! Jag fattar inte, jag som städar hela tiden kan inte förstå hur jag kan ha missat den lilla detaljen! Även soffan var lite dammig och fylld med smulor så det slutade med att jag dammsög hela lägenheten. Det var väl bra, men ingen bankdosa dök upp.. Så jag vet inte va jag ska ta mig till? Jag tror att jag lä ringa Ebba och Thilde och höra om dom vet, det skulle ju inte förvåna mig om dom har svaret på min fråga. Mitt i städningen så kände jag mig utmattad så jag satte mig i två minuter, då ringde mamma och ville ha tillbaka sin thermos så jag gick hit, så fastnade jag här. Nu ska jag strax gå hem och fortsätta städa.

Återkommer senare. Peace.

"Love and other drugs"

God morgon! rufsigt smutsigt hår och fortfarande sovshorts och klockan är över elva. Min fantastiskt mysiga pojkvän väckte mig i vanlig ordning imorse klockan åtta, innan han skulle gå upp och jobba. Vareviga morgon så väcker han mig och kryper så där tätt intill att man bara vill ligga där, stilla med ögonen stängda, livet ut. Tänk att jag har haft den turen i livet att faktiskt bli tillsammans med den jag drömde att jag skulle gifta mig med när jag gick i typ 6:an. Han som gav min fjärilar i magen så fort han visade sig och som jag knappt vågade hälsa på när vi träffades. Det är ju helt sinnessjukt att jag idag bor och väntar barn tillsammans med den killen som fick mig att tappa andan redan som 12 åring. Han ger mig allt det där än idag, han är mitt allt. Har alltid varit, kommer alltid att vara. I love you. <3


Nä, jag känner mig så där kärleksfull idag och kan knappt vänta tills han kommer hem från jobbet, dock har han bara varit borta i lite mer än två timmar. Anledningen till denna sprudlande kärlek i min kropp beror helt och hållet på filmen jag precis såg, Love and other drugs. Helt galet bra och fantastiskt sorglig, rekomenderas för sånna som jag, blödiga och fulla med känslor! Haha. Jag grät mest hela tiden, den va as bra. 5 av 5 toasters. Det va till och med bra skådisar, Jake Gyllenhaal och Anne Hathaway! Titta bara på filmen, okej..?

Magen säger att det är dags för frukost, got to go. Peace.


Vecka 32

Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 6 fulla dagar (v31+6).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 21 apr 2011
Du har 56 dagar kvar till beräknad förlossning.



Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


"Pilutta mig!"

Hej! Idag har jag varit på Stopet och ätit lunch med älsklingen. Först gick jag till TBJ för att åka med dom fram, jag gick över järnvägen av ren lathet och fick sota för det kan jag lova. På andra sidan järnvägen möttes jag av en enorm snöhög som jag fick lov att klättra över och ner för!! Så jag blev helt genomblöt, inte kul. Pilutta mig.
Det var i alla fall Pannkaka på Stopet så då blev jag glad igen, men jag gjorde så klart bort mig igen även där. Jag råkade ta gräddfil i stället för grädde till pannkakan!! Gud så otäckt det var, men älsklingen fixade det! haha! Klantigt kan tyckas..

När jag sen kom hem igen så gjorde jag lite armband, så nu har jag ett litet lager! Haha. Jag höll på i typ tre timmar. När klockan sen helt plötsligt var 5 så kände jag att det var dags att göra nytta, då då fixade jag lite och diskade upp i köket. Nu har André kommit hem, vi skulle väl ha ha handlat lite idag men orkar inte så vi tar det imorgon i stället.

Nu ska jag lägga mig och vila min onda rygg lite, det blir bara värre och värre och jag antar att det inte slutar här. Jag har ju hört att det är dom här sista två månaderna av graviditeten som ska vara värst, det är nu det börjar liksom! Haha. Så vi får väl se hur det går, kanske får isolera mig totalt.. Som sagt, lägga sig var det ja! Hörs sen. Peace.



"Armbands-makare?"

Sitter i soffan och grejar lite. Funderar på att göra fler armband, men och andra sidan känns det lite onödigt för jag kommer aldrig använda dom själv eftersom jag redan har så många, så då kommer dom bara ligga och skräpa. Jag har funderat på att börja försöka sälja lite smycken som jag gör, men det är svårt att veta om någon över huvud taget skulle vara intresserad av att köpa dom? Det skulle ju vara bra att veta innan man gör en hel massa! haha. Men man kanske skulle göra ett försök, typ göra en hemsida och bara testa? det kanske skulle gå.. vem vet?



"Så-småning-om?"

God morgon! Nu har André åkt till jobbet och i vanlig ordning så väckte han mig innan han åkte! Så nu sitter jag helt yrvaken och funderar på vad jag ska göra idag.. Jag har hört att det ska vara riktigt kallt ute idag så jag vet inte om jag vill lämna lägenheten faktiskt. Vad kan man göra då? om man ska stanna inomhus? Kanske ska fortsätta med gårdagens projekt, armbands-bygge. Det va ju rätt skönt att bara sitta och pilla med pärlorna. Men vi får se. Jag vet i alla fall att köket är fyllt med disk så dit vill jag inte ens gå, men jag har väl inte så där jätte mycket till val, jag kommer ju bli hungrig såsmåningom. "så småning om?", "så-småning-om?". Äsch ni fattar..

Jag är i alla fall lite trött på datorn, men det tror jag beror på att jag nu är klar med allt jag höll på med. Så nu finns det inte jätte mycket att göra på datorn. Det enda jag gör annars är Facebook - såklart, Photoshop!, Läser Emelie's och Amanda's bloggar och så sitter jag och skriver här. Så händer det att jag skrattar åt ett och annat YouTube klipp och tittar på nått TV-program jag missat.. Det är allt jag gör med datorn! inte mycket alltså! Men va ska man göra ensam inomhus? Suck.


Nu ska jag entra det mitt stök-kök! 
Frukostklockan ringde precis. Hörs sen.
Peace.


Andrés fantastiska daim-glass <3

God kväller. Denna kväll ser ut som den brukar, jag och babe sitter i soffan hemma och kikar på TV:n, just idag är det Fuskbyggarna! Älsklingen har gjort världens godaste Daim-glass som vi precis tryckt i oss! Så jävla svingod så ni kan inte ana. Jag tog en bild med den behagar inte att dyka upp i min dator så tyvärr..
Snart ska vi gå och lägga oss i sängen och titta på Stockholm Boogie (eller Tre Kronor!?) och mysa! Det ser jag fram emot, men jag hoppas på att faktiskt kunna sova i natt. Jag har börjat må illa lagom till läggdags och det beror tydligen på att jag gärna ligger på rygg och det gör tydligen att man blir illamående i mitt tillstånd :P haha. Men i natt ska jag försöka ligga stilla på sidan och inte röra mig allt för mycket, då ska det nog gå bra :)


Nu ska jag plocka undan efterrätten och sen blir det sängen!
Hörs sen/imorgon! Peace.

 


Ser det bra ut eller inte, va?

Hej alla mina vänner! Sitter här hemma vid mamma och har precis sett gårdagens avsnitt av BB på datorn, jag har med mig min dator hit nämligen för min blogg ser inte lika ut på min webbläsare och på Jennys. Så därför är jag här och jämnför! Ser det okej ut för er eller? tacksam för svar! Den ska ju alltså se ut som här är nedan! Om den inte gör det av någon anledning så måste jag jag ju givetvis göra nått åt det. så säg te va..

Nu ska jag snart gå hem och plocka undan lite skit! Jag har rivit fram varenda pärla jag äger och gjort lite armband idag, så mitt vardagsrum ser ut som enda röra, dessutom skulle jag ha diskat också! Jag tycker inte om att det är stökigt när Nisse kommer hem, jag vet inte riktigt varför men det kanske är för att det känns som om han har arbetat hela dagen och jag varit hemma och inte gjorde det jag borde.. äh jag vet inte! Ska gå hem nu och ordna det i alla fall :)




Nä, nog! hörs sen. Peace.
 


"Nämen usch, klia're? Nej, baara liite!"

En gång i tiden tyckte vi att det här va riktigt roligt! Hahahahahah! Jag tror jag dör.



HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!


Vinterpäls?

God morgon alla morgonpigga. Sitter nu i soffan och kikar runt lite, André har nyss åkt till jobbet och jag har tagit en lång varm dusch! Det sägs ju att man tappar lite hår när man är gravid men det kändes som om hela kaluffsen åkte ner i avloppet. Med det kanske inte alls beror på det, jag kanske bara håller på att tappa vinterpälsen! Det kanske betyder att det börjar bli vår! hoppas kan man ju alltid! haha.

Livet börjar kännas lite lättare och det kanske just beror på att våren närmar sig. Jag hatar att det är kallt och vill helst inte gå ut över huvud taget! Kroppen börjar dock kännas tyngre och det beror bara på att den är det! Magen växer som bara den och snart är det dags, inte ens två månader kvar nu och det känns som och tiden går super fort nu. Jag ska försöka ta en bild på magen idag och lägga ut så ni får se förödelsen! haha.
Men det känns i alla fall bra som sagt och det finns mycket att se fram emot nu, vilket jag tror är viktigt för att över huvud taget orka med. Först ska jag och älsklingen åka till Skåne och hälsa på Kenneth och Linda, vilket jag verkligen ser fram emot. Jag tror att vi ska åka nu första helgen i Mars! Vi ska åka tåg ner för André vill inte köra hela vägen själv och han tror inte att jag pallar att sitta i en bil i flera timmar där jag inte kan röra mig! haha. Det kanske stämmer, det är rätt skönt att åka tåg om man slipper byta 25 ggr. Men inte fan är det billigt.. Men den resan ser jag i alla fall väldigt mycket fram emot. Det ska bli kul att träffa dom igen och se hur dom bor! :)


Nej, nu babblar jag bara så nu blir det nog lite
kaffe och smörgås för att vakna till lite! Hörs sen! Peace.


Halle-freaking-lujah!

God kväll alla trötta! Nu sitter jag och babe i soffan och käkar godis och dricker cola, eller jag gör det och André låter nog bli tror jag.. Syster Jenny har nyss varit här och hälsat på för en gång skull! Det händer inte jätte ofta men det är trevligt när det gör det! :) Denna gång var det tur att hon kom för hon hjälpte mig att fatta va jag hade gjort för fel i bloggen, så nu funkar det att kommentera igen! Woho! Så nu tycker jag att ni kommenterar allt ni har bara för att det funkar! :)

Nu är jag nog klar med allt detta grejande med alla bloggar! Jag tror att min är klar och Emelie's är nu publicerad! :) Det är ju sjukt mycket lättare att göra om sin egen eftersom man själv vet va man vill ha och är ute efter. Så min tog en dag medans Emelie's tog typ en vecka! Haha. Men ju mer jag håller på ju lättare blir det, nu vet jag ju lite mer vart alla koder och ska sitta och va dom faktiskt betyder! Så jag känner att det blir lättare och lättare ju mer man grejar. Men nog är det jobbigt och jag förstår varför folk faktiskt tar betalt för sånt här, det är ett nedra arbete! men rätt festligt faktiskt, kanske skulle utbilda mig till nått sånt? typ programerare eller va det nu kan kallas :) haha


Nä nu ska jag slå i gång gårdagens avsnitt av Big Brother och sen ska jag sova!
Skönt det ska bli. Hörs imorgon!
Peace!


Hjälp sökes.

Jag blir tokig! Jag vet inte va det är för fel men det går alltså fortfarande inte att kommentera på min blogg. Är det någon där ute som någon gång haft samma problem? för så här kan jag ju inte ha det alltså! Om det är nån som vill vara så gullig och hjälpa mig så är jag evigt tacksam. Som jag skrev i förra inlägget så finns det alltså ett annat alternativ som får gå så länge, det är alltså att skriva i den lilla gästboken! Det är alltså bara att trycka om länken här uppe i menyn! eller klicka här.

Nu har jag och Älsklingen i alla fall ätit lite mat för kanske snart en timme sen, nu är jag hungrig igen! Det är ju helt ofattbart, ska man verkligen behöva äta hela tiden? haha. Nu tittar vi i alla fall på Sofia's änglar, det är så himla sorgligt jämt så egentligen ska jag väl inte titta på det som är så blödig! Haha. Jag ska snart tvinga Nisse att titta på andra avsnittet av Big Brother i alla fall, vi har ju inte tv11 så vi tittar på internet, såg första avsnittet igår och nu vill jag titta på andra. Gud vilka idioter som är med, alla är fan as dryga! haha. Men det är ju därför det är så roligt att titta på. haha.

Hörs sen! Peace.

RSS 2.0